Jungmark missar EM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Inget EM för Jungmark

Uppdaterad
Publicerad

Tävlingscomeback.

Med sikte på EM.

Men Ebba Jungmark klarade inte kvalificeringsgränsen – och rev ut sig på 1,84.

Efter ett års tävlingsfrånvaro var Ebba Jungmark idag tillbaka. På SM stannade hon på höjden 1,84 och missade pallen. Och kvalificerade sig inte till EM.   

Hon rev ut sig på 1,88 och var tvungen att klara 1,90 för att få hoppa i de europeiska mästerskapen i Zürich.     

SM i friidrott

– Jag har kämpat för det här i ett års tid, men jag hade ändå hoppats på att få hoppa högre än jag gjorde i dag, säger hon och fortsätter:

– Det känns tungt, det gör det. Samtidigt var det så himla kul att vara här och hoppa igen, jag har verkligen längtat efter det.

Jungmark opererade upphoppsfoten förra hösten och inför den tänkta comebacken för två veckor sedan drabbades hon av hopparknä. Därför blev SM enda chansen att kvala in till EM.

– Det var lite 50/50 och det visste jag innan. Men jag gick ändå för att hoppa högt. Man kan inte göra mer än att försöka, och att hopparknät skulle komma precis några dagar innan tävlingsdebuten kändes riktigt tungt.

Emma Green, klar för EM, vann SM-finalen. Tvåa blev My Nordström, Norrköping, och bronsmedaljen gick till Erika Wiklund, Trångsviken. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM i friidrott

Mer i ämnet