Jens Lundquist missar lag-EM

Uppdaterad
Publicerad

Rutinerade Jens Lundquist, 35, med tre lag-EM-medaljer, tvingas hoppa av lag-EM som inleds i Lissabon på onsdag på grund av gallblåseproblem.

– Det känns inte okej mot mig själv eller de andra i laget att åka när jag inte känner mig hundra procent redo, säger Lundquist till bordtennisförbundets hemsida.

Lundquist har haft en inflammation i gallblåsan, som läkarna ville operera, och tagit antibiotika. Nu är den under kontroll men kroppen är inte återställd.

Förbundskaptenen Ulf ”Tickan” Carlsson fick beskedet av Jens, ett besked han helst hade sluppit.  

–  Klart att jag hade hoppats på att Jens skulle kunna vara med, han är ju normalt en startspelare i vårt lag och spelade riktigt bra vid lag-VM i Japan i maj, säger Carlsson. 

Hampus Söderlund, som ikväll spelar i Pingisligan för Warta där han gör sin premiärmatch, ersätter.

Kanske spelar i höst och opereras nästa år

För Jens del så är problemen med gallblåsan ett orosmoment, inte bara för att han missar EM, utan även för resten av säsongen. Eftersom man avstod från att göra ett ingrepp direkt måste man vänta minst sex veckor innan man kan göra något.

– Jag hoppas att jag ska bli lite bättre hela tiden och att jag undviker en ny inflammation. Då siktar jag på att kunna spela i det franska ligaspelet och gärna SOC under hösten. Sen finns det lite mer tid i december och i början av nästa år där jag skulle kunna göra en operation, berättar Lundquist.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.