Johansson efter filmningen: ”Besviken på mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Johanssons filmning under matchen mot AIK har blivit uppmärksammad över världen, nu talar IFK Norköpings lagkapten ut om incidenten. ”Ett snabbt hjärnsläpp som jag skäms över”, säger han till klubbens hemsida.

AIK:s anfallare Mohammed Bangura blev mycket överraskad är Andreas Johansson snuddade hans armbåge med pannan för att sedan falla till marken, filmningen har uppmärksammats i media över hela världen och nu talar Johansson ut om händelsen.

”Jag fick ett snabbt hjärnsläpp som jag skäms över. Det jag gjorde var fel och hör inte hemma i fotbollen. När jag ser sådant på TV blir jag förbannad och det gör mig extremt besviken att jag själv gjorde det”, säger han till klubbens hemsida.

Fotbollskväll

Den 33-årige lagkaptenen vill nu gå vidare och istället fokusera på kommande matcher.

”Mitt engagemang och min vilja att vinna kommer inte att påverkas. Jag kommer fortsätta att jobba ännu hårdare för att vara den förebild, på och utanför planen, som jag vill vara”.

”Snabb hjärnblödning”

Johanssons filmning kritiserades av SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Johansson skäms nog väldigt mycket idag. Snabb hjärnblödning, men enormt pinsamt. Han fick nog höra det i omklädningsrummet, sa Nannskog under måndagens Fotbollskväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollskväll

Mer i ämnet