Juventusspelarna firar avancemanget till CL-semifinalen. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Juventus vidare efter 0-0

Uppdaterad
Publicerad

Juventus åkte till Monaco för att spela 0-0. Det lyckades man med. Juve är klart för semifinal i Champions League, för första gången sedan 2003, med sammanlagt 1-0.

– Vi gick vidare tack vare vår vilja att offra oss, kämpa och nå vårt mål, säger Juventusmålvakten Gianluigi Buffon, som agerade säkert i samtliga sina ingripanden.

Monaco försökte flytta fram sina positioner i början av andra halvlek och skapade ett visst tryck, men i slutet av matchen var ett defensivt och kyligt Juventus tämligen ohotat. Det italienska mästarlaget gav inte Monaco några ytor, kontrollerade tempot och tog då och då god tid på sig när spelet var avblåst.

Champions League 2014-2015

Den sista stora chansen skapade Juve och Andrea Pirlo. Mittfältseleganten sköt en listig frispark som touchade Monacomålvaktens vänstra stolpe.

Målet som avgjorde till Juventus fördel var Arturo Vidals straffmål när lagen möttes i Turin förra veckan.

Detta är Juventus första CL-semifinal sedan 2003. Senast ett italienskt lag tog sig till en semifinal i Champions League var 2010, då Inter vann turneringen.

– I kväll vill jag fira med fansen. Det är ett fantastiskt år för Juventus, säger Turinlagets tränare Massimiliano Allegri.

– Det är alltid svårt att ta sig till en semifinal, men vi klarade det, så all heder åt spelarna, fortsätter Allegri.

Semifinalerna lottas på fredag 12.00. Juventus kan lottas mot Real Madrid, Barcelona och Bayern München.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet