Foto: Spanska Marcas förstasida idag. Foto: SVT Sport

”La decima” – en episk vinst

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid hyllas av en hel fotbollsvärld, efter gårdagens finaldrama i Lissabon. – En episk finalseger, skriver spanska tidningen Marca.

Real Madrid tog sin efterlängtade tionde Champions League-titel. ”La decima” – som de själva kallar den. Men det satt hårt åt. Atletico tog ledningen och det var inte förrän på tilläggstid som Sergio Ramos kunde kvittera till 1-1.

– Mitt mål var för alla våra fans, säger han till italienska fotbollstidningen La Gazetta dello Sport.

Champions League 2013-2014

I förlängningen var de vita numret större än lillebror från den södra delen av Madrid. Real vann med 4-1 och hyllas nu unisot av fotbollsvärlden.

”La decima var en episk vinst”, skriver Madridbaserade tidningen Marca.

”Real visade styrka när Atletico tog slut. Efter slutsignalen omfamnade de stora stjärnorna, Bale och Ronaldo, varandra. De dansade, pustade ut och förstod vad de hade gjort”, rapporterar engelska The Guaridan på nätet.

”Ateltico var på väg mot segern, men Real visade en otrolig uppoffring, vände och vann på ett närmast historiskt sätt. La decima är klart”, går att läsa i franska L'equipe.

Real flög tillbaka till Madrid i natt, där de firade med en parad genom staden tillsammans med tusentals fans.  Och under själva finalen följdes matchen på ett fullsatt Bernabeu, där storbildsskärmar ställts upp i mittcirkeln.

– Jag har åkt hela vägen från Toronto för att vara med. Det är helt fantastiskt, jublade en supporter. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2013-2014

Mer i ämnet