Lillasyster Helgesson tog SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

19-årige Joshi Helgesson tog i dag sitt första SM-guld då hon segrade efter det fria programmet i Växjö.

Med segern bröt hon därmed storasysterns dominans. Viktoria Helgesson hade inför tävlingen fem raka SM-guld men stördes inför fredagens korta program av magsjuka.

– Jag har inte ätit ordentligt på en vecka, och så klart att det påverkar krafterna, säger Viktoria Helgesson till SVT Sport.

Joshi tog med segern sitt första SM-guld i karriären efter att ha samlat ihop till 175,84 poäng. När resultatet blivit klart kom storasyster Viktoria fram och gratulerade med en kram. Den femfaldiga vinnaren fick 171,97 poäng och tog silvret. Trea kom Isabelle Olsson med totalt 143,24 poäng.

– Jag är ganska säker nu. Det gäller att lita på sig själv så klarar man det mesta, säger vinnaren Joshi Helgesson till SVT Sport.

I herrklassen gjorde Alexander Majorov det som förväntades. Han var överlägsen i finalen som han tog hem i stor stil, med 219,45 poäng. Ondrej Spiegl slutade tvåa (159,46) och på bronsplats hamnade Mathias Andersson (131,05 poäng)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.