Foto: TT Nyhetsbyrån

Mårts vill se bättre spel än senast

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor är obesegrat den här säsongen.

Men förbundskapten Pär Mårts har ändå haft en hel del att jobba med inför Channel One Cup.

– Jag vill att vi ska spela bättre, säger han.

På papperet fick Tre Kronor en kanonstart på hockeysäsongen med tre raka segrar, varav två efter straffar, i Karjala-turneringen. I Channel One Cup vill Pär Mårts inte bara vara nöjd med resultaten – utan med spelet också.

– Vi spelade inte så bra som jag skulle vilja. Det låter väl konstigt, men vissa turneringar där vi inte har vunnit tycker jag att vi har spelat bättre, säger han.

Tre Kronor

– Det som ska vara bättre än förra turneringen är försvarsspelet, att vi är tätare högre upp i banan och inte ger så mycket ytor åt motståndarna. Det har vi försökt jobba med.

Flera spelare i Tre Kronor kom av olika anledningar sent till Prag. Nyinkallade forwardsduon Andreas Thuresson och Johan Ryno var sist in, och onsdagsförmiddagens träning var den första där hela truppen var samlad.

När Tre Kronor på torsdagskvällen möter Tjeckien i O2 Arena får Anders Nilsson förtroendet mellan stolparna.

– Anders står mot tjeckerna och Henrik (Karlsson) står mot ryssarna. Sedan får vi se vem som står mot Finland, säger Mårts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet