Foto: TT

Tre Kronor-kaoset: Publiken får gå hem

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors match mot Finland avbröts två gånger och till slut beslöt man för att avbryta den. – Shit happens, säger tävlingschefen Mikael Lundström till SVT Sport.

Sverige mot Finland i ett dubbelmöte. Ikväll i Västerås och ABB Arena – på söndag i Stockholm och Globen.

Men kvällens match spelades aldrig färdigt.

Tre Kronor

Inför den andra perioden upptäcktes isproblem bakom ena målet vilket tvingades till ett långt avbrott på drygt 30 minuter utöver periodvilan.

Detta beror med största sannolikhet på att man målar över Västerås reklam vilket sedan har släppt efter spolning av isen. Spelarna och domaren gör då bedömingen för spelarnas säkerhet att inte spela.

”Shit happens”

– Vi tar inga risker. Det får ta den tid tar. Shit happens, sa tävlingschefen Mikael Lundström till SVT Sport under reparationsarbetet.

Den andra perioden var levande i bara två minuter och 34 sekunder.

Då avbröts även den.

Första rapporterna var att det upptäckts brister bakom andra målburen – och efter en stund beslöt man för att avbryta matchen helt.

– Det här är väldigt beklagligt, med all publik som tagit sig hit. Även om man får dit is så funderar spelarna för mycket och om någon går sönder av den här anledningen blir konsekvenserna mycket värre än att man avbryter en match, så vi vågar inte spela helt enkelt, säger förbundskapten Pär Mårts till SVT Sport.

En liknande historia hände Tre Kronor ifjol uppe i Sundsvall då också matchen tvingades avbrytas.

– Vi måste lära oss nån gång hur det här ska hanteras, säger Mårts.

”Se över kompensation”

Finland gjorde enda målet. Det var Skellefteås forward Janne Pesonen som överlistade Oscar Alsenfelt i Sverigekassen i den första perioden.

Publiken gick hem besvikna.

– Vi måste titta över om vi kan ge publiken kompensation, säger Mikael Lundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet