Norge inställt på tuff semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen, 20.30, möts Sverige och Norge i EM-semifinalen i handboll i Budapest. Norge är inställt på en jämn batalj mot sin nordiska granne.

– Det kommer att bli jättekul. Det är alltid kul att spela mot Sverige, och jag längtar. Vi ska förbereda oss väl, för det är ett väldigt bra lag vi möter, säger linjespelaren Heidi Löke, som stod över gruppspelsavslutningen mot Ungern, till SVT Sport.

Sverige har spelat bra i EM så här långt. Detta har man inte missat i det norska lägret.

Handbolls-EM 2014

– Jag är väldigt imponerad. Ni har ett bra lag. Jag tycker att ni har spelat bra hela EM, men det var vi också gjort. Jag tror att det blir en tuff match med två tuffa försvar. Det blir en jämn match i högt tempo, säger Löke.

Den svenska lagkaptenen Sabina Jacobsen är optimistisk inför semifinalen, som onekligen innehåller mycket prestige.

– Vi känner att vi har chansen att vinna. Det är mycket prestige i matchen. Det kommer att bli fartfyllt, säger hon till SVT Sport.

Norge vann fem raka matcher i EM innan laget under onsdagen förlorade mot Ungern med 29-25. Då hade dock norskorna redan säkrat gruppsegern. Flera spelare vilade mot Ungern på grund av skavanker eller sjukdomar. Utöver Löke var det bland andra vänstersexorna Camilla Herrem och Sanna Solberg. Alla är dock aktuella för spel mot Sverige.

– Det är mycket bättre nu, och jag hoppas och tror att alla är redo i morgon. Om folk har lite ont i halsen ska vi inte bry oss om det, för nu är det semifinal som gäller. Då spelar halsont ingen roll, säger Löke med glimten i ögat.

I den andra semifinalen, som börjar 18.00, möts Montenegro och Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM 2014

Mer i ämnet