Foto: Bildbyrån

Renberg: ”Domaren avgör matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Kanada vann jätterysaren mot USA i sudden. Men SVT Sports expert Mikael Renberg tycker att det är domaren som avgör matchen. – Utvisningen på amerikanskan var direkt felaktig, säger han.

USA fick spela powerplay efter att en spelare brutalt stoppats från att slå in en retur. Men direkt efter tar domaren en kompensationsutvisning för en slashing på en amerikanska.

– Det är visserligen straff (för Kanada) när Hayley Wickenheiser kommer fri men USA hade gjort mål om de hade fått fortsätta spela 4 mot 3 i det läget de hade. Utvisningen på amerikanskan var direkt felaktig, säger han.

OS i Sotji ishockey damer

Samtidigt tycker han att USA får skylla sig själva som backade hem.

– Man får aldrig backa hem i hockey. De blir lite försiktiga, gasar inte på och blir för passiva.

Med en dryg minut kvar av matchen kvitterar Kanada till 2-2.

– Det är olyckligt och det blir lite mentalt tufft för USA. De förlorar tredje finalen i rad mot dem och de har en mental spärr mot Kanada. USA är egentligen det bättre laget, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey damer

Mer i ämnet