Sågar tränarna efter medaljmissen

Uppdaterad
Publicerad

Inför OS var det mycket snack om missnöjet med förbundskaptenen.

Efter dagens förlorade bronsmatch dök snacket upp igen.

– Det har inte varit hundra med coachningen, säger Emma Eliasson.

Det har rapporterats om ett stort missnöje med förbundskaptenen Niclas Högberg i Damkronorna. Inför mästerskapet skakades laget av flera konflikter, som bland annat ledde till att spelare valde att nobba laget.

I Sotji skrällde sig laget hela vägen fram till semifinal, men efter dagens förlorade bronsmatch mot Schweiz riktas åter kritik mot landslagsledningen.

OS i Sotji ishockey damer

– Det var väl som vanligt att det inte har varit hundra med coachningen, säger backen Emma Eliasson till Expressen, utan att utveckla kritiken.

Förbundskaptenen Niclas Högberg:

– Det är klart att de är kritiska och det förstår jag också, med det här att de har åsikter och så. Men vi gjorde vad vi kunde och jag kan inte kommentera enskilda vredesutbrott på det sättet, säger han enligt Expressen.

”Är less”

Eliasson ser dessutom ut att sluta.

– Jag är less. Jag orkar inte i december månad åka till en kall grå ishall i Vierumäki och spela tre matcher mot Finland, Ryssland och Tyskland utan att få något för det. Då kan jag hellre var hemma och åka skidor. Så känns det, säger hon enligt kvällstidningarna.

”Vet inte om jag har råd”

Succémålvakten Valentina Lizana Wallner går i samma tankar.

– Klart att det är jäkligt kul, samtidigt vet jag inte ens om jag har råd att spela. Vi spelar gratis just nu, det vore skönt att få någonting i alla fall. Det går inte att fortsätta så, man måste kunna överleva också. Måste kunna käka mat, säger hon till Aftonbladet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey damer

Mer i ämnet