Dystra svenska miner efter förlusten. Foto: Bildbyrån

Sverige föll igen – kvartsfinal långt borta

För tredje matchen i rad föll de svenska handbollsherrarna. Slovenien gjorde ett ryck i början av den andra halvleken och vann med 29–24. Nu kan kvartsfinalplatsen vara förlorad för svensk del. ”Vi får slicka såren och komma tillbaka så fort vi kan”, säger lagkapten Tobias Karlsson till Viasat.

Trots en man mindre på planen kunde Slovenien göra den första halvlekens sista mål och ta ledningen med 14–13 i paus. I början av den andra halvleken kom sedan rycket som gav Slovenien segern.

Lukas Nilsson sköt på täckande försvarare och på den efterföljande kontringen kunde Blaz Janc göra 21–16 för Slovenien. I sekvensen efter noterade dessutom Jerry Tollbring sin första straffmiss i matchen.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Det känns som att vi får bättre träff på dem i vårt försvarsspel i den första halvleken än vad vi får i den andra. Det blir lite jobbigt när vi får press på oss framåt och inte riktigt lyckas, då är det viktigt att ha ett bra försvarsspel, säger Tobias Karlsson till Viasat.

Slovenien toppar gruppen

Sverige lyckades aldrig hämta sig efter rycket och lyckades inte heller krypa närmare. Slovenien vann komfortbalet med 29–24.

– Vi får försöka rannsaka oss själva, slicka såren och komma tillbaka så fort vi kan, säger Karlsson.

Trots en straffmiss svarade Jerry Tollbring återigen för en bra insats. 20-åringen blev sexmålskytt och missade bara två skott.