Jimmy Durmaz bars ut på bår – kan missa viktiga VM-kvalet. Foto: Viasat.

Skadesmäll: Durmaz utburen på bår

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Jimmy Durmaz bars ut på bår efter en skadesmäll när hans Toulouse mötte Marseille i ligan. Nu är den viktiga avslutningen av VM-kvalet i fara.

Svensken drev bollen framför sig i början av andra halvlek och skulle skjuta när det tog stopp för det högra stödjebenet i en onaturlig rörelse och Durmaz föll grimserande innan han landade med smärtor. Skadan inträffade när han sprang relativt fritt med bollen och missade ett skottförsök.

Mittfältaren signalerade för byte och blev lindad kring vänster lår innan han bars av planen, alltså inte det benet som såg ut att ha fått ta den största smällen, även om det kan ha blivit en vridning eller bristning i vänsterlåret, att döma av den omedelbara reaktionen.  

VM-kval fotboll

VM-kvaltruppen tas ut på onsdag          

Det är oklart hur allvarlig skadan är.

På onsdag tar förbundskaptenen Janne Andersson ut truppen mot Luxemburg och Nederländerna i VM-kvalet 7 och 10 oktober.

Jimmy Durmaz spelade från start i de två senaste matcherna mot Bulgarien och Vitryssland. Strax efter Durmaz skada byttes även Ola Toivonen ut för Toulouse.

Ekdal också skadad – Guidetti tillbaka

Tidigare under söndagen kunde vi läsa att Albin Ekdal inte fanns med i truppen när Hamburg mötte Leverkusen, detta på grund av sina ryggproblem.

En som däremot var tillbaka i spel efter skadefrånvaro var John Guidetti. Han fick hoppa in och spela 15 minuter i slutet när Celta Vigo ledde med 4-0 borta mot Eibar, vilket också blev slutresultatet.

Se bilderna när Durmaz blir utburen här [extern länk]

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet