• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Damkronorna föll ihop – missade bronset

Sverige såg ut att gå mot brons men bensinen tog slut för Damkronorna och Schweiz vände till seger med 4-3.

Sverige dominerade första perioden och det mest talade för ett svenskt brons när Erica Udén Johansson satte 2-0 i krysset i slutet av sista perioden. Men det tidiga schweiziska målet i sista perioden gjorde svenskorna nervösa. Och de tappade all ork.

Både på Schweiz 1-2 och 3-2 slarvade Damkronorna i egen zon. Valentina Wallner var lysande i målet men fick dåligt med hjälp i slutperioden.

OS i Sotji ishockey damer

–Sverige började spela försvarspel och blev passiva och det är aldrig bra, säger Mikael Renberg om det missade bronset.

– Många svenska misstag bakom Schweiz seger tycker jag, säger Renberg.

Schweiz hade faktiskt bara vunnit en  match under OS före dagen. Det var mot starka Ryssland i kvarten men annars hade laget fyra förluster.  Men idag hittade de Rysslands-spelet mot slutet.

– Schweiz växte för varje mål. Man måste vara imponerade av dem också, säger Renberg.

– Sveriges damer får klart godkänt i turneringen men det är synd att de inte tar den här matchen.

Sverige dominerade

Sverige började i högt tempo och såg taggade ut. Målet dröjde till 14:e minuten när Michelle Löwenhielm satte dit 1-0-pucken.

Cecilia Östberg svarade för ett snyggt förarbete när hon bakom ryggen släppte pucken som tvingade schweiziske  målvakten att flytta sig i sidled.

– Vi gör det bra, vi ska fortsätta så här så ska det här gå vägen, sa Löwenhielm till Viasat i första periodpausen.

Schweiz jobbade sig in i matchen i andra perioden och bara Valentina Vallner stod i vägen för en kvittering.

Svenskorna drällde med pucken vid ett flertal tillfällen och bjöd de rödklädda på möjligheter.

Men då kom det förlösande 2-0-målet.

Erica Udén Johansson sköt ett slagskott som, via schweiziske målvaktens topp av plockhandsken, gick in i krysset.

Då talade inget för Schweiz. Så här sa målskytten i paus:

-Det är bara fortsätta hela vägen in kaklet nu. Vi ska vara i ansiktet på dem.

Men istället bytte matchen ansikte.

Bensinen slut i tredje

Damkronorna tappade allt i slutperioden. bensinen tog slut. Det slarvade i egen zon och anfallen var sporadiska.

Ett av misstagen gav Sara Benz möjligheten att avlossa reduceringen och Phoebe Stanz satte dit kvitteringpucken efter en tilltrasslad situation framför Valentina Wallner i målet.

Målen skulle kunna väckt Damkronorna ur dvalan men icke.

Ny tappad puck på egen blå linje gav schweiziskorna en ny chans där Lutz tråcklade in 3-2.

4-2 kom i öppen kasse och Sverige tröstmålade i slutet. Men bronset det försvann på en period.