Simon Ryfors och Rögle fick Lindab Arena att koka när de vände 0-2 till seger 5-2 mot Karlskoga. Foto: Bildbyrån

Supervändning gav Rögle övertaget

Uppdaterad
Publicerad

Bik Karlskoga var på väg mot en skräll i första kvalmatchen till SHL borta mot Rögle. Men i tredje perioden vände Rögle från 0-2 till 5-2.

– Vi bestämde oss inför tredje perioden att gå ut och visa karaktär, och då märkte vi hur bra vi kan spela, säger Röglespelaren Simon Ryfors till C More.

Inom loppet av knappt tre minuter i den första perioden gick Karlskoga fram till 2-0, båda målen av Victor Ejdsell. Lindab Arena blev knäpptyst – och Karlskoga höll hemmapubliken på halster i närmare två perioder.

Sedan tog hemmalaget över. Och det rejält.

”Jätteviktigt att vinna”

Under tredje periodens fyra första minuter hade Rögle vänt till 3-2. Karlskoga hade inget motmedel och Rögle vann till slut med klara 5-2.

Därmed har Rögle skaffat sig det lilla inledande övertaget i matchserien, som går vidare på lördag i Karlskoga.

– Självklart jätteviktigt att vinna direkt, det känns bra, säger Rögles första målskytt Ludvig Rensfeldt till C More.

”Fick en tuff start”

Hemmamålvakten Anders Lindbäck tror att det lilla matchuppehållet på närmare två veckor påverkade.

– Vi fick en tuff start. Det är ingen ursäkt, men vi har inte spelat på två veckor. Men vi håller oss till spelidén vi har och det känns riktigt sköna att kunna få vända det, säger Anders Lindbäck.

Assisterande Rögletränaren Patrik Ross utvecklade Lindbäcks resonemang.

– Första 40 minuterna såg inte alls bra ut. Vi höll inte pucken i anfallszon, vi är bra när vi har fart under skridskorna och det ser vi under de sista 20 minuterna, det måste vi utnyttja, säger Patrik Ross till SVT Sport.

Spelade nerverna in?

– Det spelade säkert in. Men det var mer att vi inte var inne i matchtempo riktigt. Vi kom på fel sida och sedan pratade vi igenom det lite. Vi spelade riktig, riktigt bra sista 20 minuterna.

Karlskoga visade ändå att de inte kommer att ge sig i första taget.

– Karlskoga är ett skridskostarkt lag, och det gäller att vi tar med oss vårt spel i den tredje perioden, säger Simon Ryfors om returen i Karlskoga på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.