SVT:s F1-expert: ”Förhandlingar pågår”

Uppdaterad
Publicerad

Robert Dahlgren, SVT Sports formel 1 expert, skräder inte orden över den uppkomna situationen som har fått namnet Seatgate. – Källor som jag talat med berättar att förhandlingar pågår nu ikväll, lokal tid, mellan parterna, säger Dahlgren til SVT Sport.

– Marcus ser mycket mer positivt på situationen nu. Bilen kändes bra även om det såklart inte är så lyckat att gå miste om ett och ett halvt testpass. Ryktena i depån är att om inget oförutsett inträffar så kommer Marcus Ericsson att köra helgens premiär för Sauber som planerat.

Hur vill du beskriva den här situationen?

Formel 1

– Det har har blivit en soppa utöver det vanliga. Det förvånar mig att det har gått så här långt. Saubers före detta reservförare Giedo van der Garde har ju rätt till en sits men det har Marcus och Felipe också. För Marcus räkning är det en mardröm inför en premiär. Fast han är ute och kör nu imorse så är problemet inte löst. En otroligt knivig situation som har blivit värre än den värsta dokusåpan, säger Robert Dahlgren till SVT Sport

Hur ska detta lösas?

– Det senaste är alltså att förhandlingar pågår. Mest troligt är att de kommer med ett besked tidigt imorgon bitti (lördag) svensk tid. Och då hoppas jag och säkert flera andra att de hittat lösning för resten av säsongen och inte bara den här helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet