Matchboll Sandviken – efter chockstart

Sandviken står med ena foten i en ny SM-final. Detta efter att ha besegrat Edsbyn på bortaplan med 7–2, och därmed har 2–1 i matcher. Segern grundlades i den första halveken där gästerna gick upp till en 4–0-ledning efter bara 18 minuters spel.

I de två föregående semifinalerna mellan Sandviken och Edbsyn har bortalaget gått segrande, och på den vägen fortsatte det under onsdagkvällen. Sandviken chockade hemmalaget genom att gå upp till en 4–0-ledning – efter bara 18 minuter.

Chockade Edsbyn

Edsbyn lyckades till slut reducera efter halvtimmens spel – men då svarade gästerna med att dryga ut ledningen ytterligare. När Erik Pettersson från straffpunkten satte punkt för första halvlek var det genom att göra 6–1 för Sandviken.

I andra halvlek dröjde det först till 64 minuten när nästa mål kom – då var det Sandvikens Erik Pettersson som med sitt tredje mål för kvällen gjorde 7–1 på friläge. Det blev till slut 7–2 till Sandviken.

Nästa möte lagen emellan är på fredag när Sandviken har chans att bli helt finalklart på hemmaplan.

Bollnäs redan finalklart

Sedan tidigare är Bollnäs klart för SM-finalen efter att ha slagit ut Villa Lidköping med 3–0 i matcher.