Mesta mästarna Västerås har vunnit de två senaste SM-finalerna. Här från Tele2 Arena förra året då Villa besegrades. Foto: TT.

Västerås och Sandviken redan i kvarten

Uppdaterad
Publicerad

Efter att tränarna valt kvartsfinallag i bandyslutspelet står det klart att ett möte sticker ut rejält. Det handlar om Västerås mot Sandviken, ett tungviktsmöte i bäst av fem matcher med start nästa vecka.

De ”genrepade” redan i kväll med att spela 4-4 i Västerås.

Villa, som vann elitserien för första gången sedan starten 2007/2008, valde Bollnäs i samma semifinalhalva medan Sandviken/Västerås hamnar på den andra.  Villa valde sedan att möta ärkerivalen Vänersborg i kvarten.

– Vi vill möta Vänersborg, korta resor och roliga matcher. Det känns rätt igenom att välja dem; vi har varit bestämda på den punkten. Vi längtar redan, säger Johan Sixtensson, tränare i Villa till Radiosporten. Villa hade bärgat sin serieseger efter 6-1 på Tellus på Ekvallen som normalt sett är hemmaarena för division 1-laget Gustavsberg. Men eftersom Hammarby samtidigt spelade på Zinkensdamm så fick Tellus flytta på sig och bjussade arenan på den första matchen någonsin i bandyns högsta serie. Ett 60-tal Villafans hade mött upp för att fira den historiska segern. 

Tvåan Edsbyn valde också ett nära möte.

– Det blir en häftig batalj att möta Broberg i ett häftigt hälsingederby. De har sagt att de vill möta oss och vi ger dem den chansen, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

Bollnäs ser fram emot publikmatcher

Bollnäs var sista lag att kunna välja och tog Hammarby.

– Västerås har vunnit två år i rad. Vi väljer Hammarby vilket blir roligt för publiken och roligt att spela på Zinken, säger Bollnäs tränare Jocke Forslund.

I den fjärde kvarten blir det finaldoft i form av Västerås (två senaste årens mästare) och Sandviken som har varit i fem finaler de senaste sex åren (tre vinster).

– Vi fick ta det som blev och det är bara att spela. Vi får göra fler mål än dem, säger Saiks tränare Magnus Brodén sammanbitet. Sandviken har dock hemmaplansfördel.

Så spelas kvartsfinalerna, bäst av fem matcher:

23 feb: Villa – Vänersborg

24 feb: Edsbyn – Broberg

23 feb: Bollnäs – Hammarby

24 feb: Sandviken – Västerås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.