Rolf-Göran Bengtsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bengtsson tog prestigefull seger

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna regerade i franska Chantilly i dag. Rolf-Göran Bengtsson vann deltävlingen i Global Champions Tour med Casall Ask före landsmannen Henrik von Eckermann. Bengtsson får drygt 900 000 kronor för segern.

Fyra ryttare gick till omhoppning. Bengtsson, von Eckermann tysken Ludger Beerbaum och kanadensaren Eric Lamaze. Alla var felfria men svenskarna var snabbast och det var Bengtsson och Casall Ask som tog hem segern. Ett fint formbesked för Bengtsson och von Eckermann som ska vara med på VM i Frankrike i månadskiftet augusti/september.

 – Det var jätteskönt att komma hit och vinna i dag, sade Bengtsson i segerintervjun.

”Väldigt snabb”

von Eckermann visade att han kan övertyga även med nya hästen Cantinero som han har haft sedan början av året. 

– Han är en väldigt snabb ryttare med en snabb häst som han inte haft så länge. Det är fantastiskt att de fått honom i form, sade Bengtsson.

Tops-Alexander leder

Rolf-Göran Bengtsson ligger tvåa i totalställningen i Global Champions Tour efter nio av 14 deltävlingar. Edwina Tops-Alexander leder sju poäng före svensken. Henrik von Eckermann ligger sjua totalt.

Bengtsson hade sedan tidigare två andraplatser som bäst den här säsongen i Global Champions Tour.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.