Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh åkte ut redan i bordtennis-VM:s 16-delsfinal. Foto: Manfred Schillings/Bildbyrån

Skrällen: Truls Möregårdh utslagen på VM av Omar Assar

Uppdaterad
Publicerad

Omar Assar jublade vilt medan Truls Möregårdh stirrade med tom blick rakt fram när det stod klart att VM är över för den svenske silvermedaljören från 2021.

Egyptiern Assar, rankad 30 i världen, som på OS slog ut Mattias Falck, tog i dag en ny tung seger mot en svensk VM-tvåa.

Se matchbollen och Assars glädje i spelaren ovan.

Assar vann matchen med 4–2 i set (11-6,3-11,4-11,11-9,11-7,11-9).

Den rutinerade egyptiern vann första setet i sextondelsfinalen enkelt och Möregårdh var inte alls med i matchen. Men lika enkelt tog svensken andra set med 11–3. Möregårdh vann sedan  tredje set med 11–4 och såg då ut att gå mot en enkel seger.

Men matchen svängde igen och Assar tog över och spelade aggressivt och tvingade fram misstag från svensken, rankad 10:a i världen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Tom blick efter matchbollen

I det sjätte setet hade Möregårdh initiativet med både 6–4 och 8–6, men orkade inte hela vägen.

När Möregårdh sedan slog bollen i nät på matchbollen såg han helt tom ut i blicken, stod stilla och stirrade rakt fram.

Stora förhoppningar fanns på svensken som slog bordtennisvärlden med häpnad 2021 när han tog sig hela vägen till final på VM i Houston.

Möregårdh har dock fortfarande chansen att få med sig en medalj från VM. I mixed-turneringen, där han bildar par med Stina Källberg, är han framme i kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.