Mattias Falck är utslagen i SOC. Foto: Bildbyrån

Sverigeettan Falck föll tungt direkt

Uppdaterad
Publicerad

Sverigeettan Mattias Falck gick på en nit redan i den första omgången i SOC. Han är ute ur singelturneringen efter 2-4 mot kinesen Zihao Zhao. Rankad 52 placeringar sämre än svensken i världen.

– Jag kom med många bra grejer, men kinesen är allroundspelare. Därför blev det inte så lätt för mig, säger Falck till bordtennisförbundet.

Mattias Falck vann visserligen första set. Men det var en långkörare som visade vartåt det barkade (18-16). Världsnian hade en tuff dag i Eriksdalshallen. På förmiddagen förlorade han tillsammans med Matilda Ekholm mot det polska paret Jakub Dyjas och Natalia Partyka i åttondelsfinal.

SOC

Vid ställningen 2-2 förlorade svensken ytterligare ett jämnt set (13-11). Där såg luften ut att gå ur världsnian som låg under med hela 9-2 innan han putsade till siffrorna till 7-11 i sjätte och sista set. Därmed är singelturneringen över direkt för den största svenska stjärnan i den anrika tävlingen. 

Tung svenskdag för herrarna

Inte heller Kristian Karlsson, Sverigetvåan som är rankad 24 i världen förlorade även han mot en kines. Chuqin Wang vann med 4-2.

Senare under kvällen mötte Jon Persson världstvåan Fan Zhendong. Han tog överraskande hem första set efter att ha lett med 10-4 men förlorade sedan fyra raka klart. Det innebär att samtliga tre svenska herrar har spelat klart i singelturneringen.

Ännu tyngre för damerna

Både Linda Bergström och Matilda Ekholm blev nollade när de åkte ur singelturneringen. Ekholms 4-0 kom mot japanskan Honoka Hashimoto, Bergströms mot Wang Yidi, Kina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SOC

Mer i ämnet