Svenskarna i World Cup: Anton Källberg t.v. och Kristian Karlsson t.h. Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

SVT-experten: ”Fantastiskt roligt om någon svensk tog sig vidare”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har två spelare med i World Cup, som inleds i Halmstad vid lunchtid på fredag, men ingen svensk har vunnit turneringen sedan Jörgen Persson vann för 24 år sedan. ”Det vore fantastiskt roligt om någon av svenskarna kan ta sig vidare från gruppspelet” säger Persson till SVT Sport.

I år är det 24 år sedan Jörgen Persson vann World Cup.

– Det var i Kuala Lumpur 1991, minns Jörgen, som är expertkommentator under SVT Sports sändningar från World Cup nu i helgen.

Totalt har tre svenskar vunnit World Cup sedan turneringen startade 1980. Mikael Appelgren vann 1983 på Barbados, Jan-Ove Waldner vann 1990 i Chiba, Japan, och så Jörgen Persson.

Nu har Kristian Karlsson och Anton Källberg chansen men förhoppningarna är långt från förväntningar. Världens bästa spelare finns med i startfältet.

– Det vore fantastiskt roligt om någon av svenskarna kan ta sig vidare från gruppspelet, säger Jörgen.

Gruppspelet äger rum på fredag och 18-årige Anton Källberg kommer att spela första matchen kl 13. Lottningen görs i Halmstad på torsdag kväll.

Så sänds World Cup i Halmstad:

SVT Sport i sociala medier

Twitter: @SVTSport

Instagram: @SVTSport

Facebook: SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.