Brottaren Johan Euréns operation blev lyckad och hans satsning mot OS-kvalet kan gå vidare. Foto: Bildbyrån

Lyckad operation för Eurén

Uppdaterad
Publicerad

Brottaren Johan Euréns operation i knäet blev lyckad. Han hoppas nu kunna vara tillbaka i full träning om några veckor och satsa vidare mot OS-kvalet i april.

I går berättade SVT Sport att Eurén, som just är tillbaka efter rehabilitering av knät, fått ont igen och tvingats till operation. Nu har läkarna tagit bort stora delar av yttre menisken, brottningsmässigt den bästa tänkbara utgången för Eurén.

– Nu kan jag sträcka ut benet och gå igen, säger en lättad Eurén. De har sagt att det blir 2-3 veckors vila men jag hoppas kunna smyga igång lite tidigare.

– Det är ett litet bakslag förstås men jag tror nog att vi kan gå tillbaka till planen vi haft. Det borde gå bra, jag måste fokusera på det positiva. Jag ska träffa förbundskaptenen imorgon så får vi se.

Läger i Tyskland

I OS i London tog Eurén brons och i april kvalar han för att ta sig till Rio de Janeiro i augusti. Om en vecka åker Eurén på läger till Tyskland och han tänker sig att kunna börja träna lite smått redan då.

– Jag hoppas kunna börja cykla rätt snart, bara det inte svullnar upp igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.