Coleman sågar killarna

Publicerad

De svenska tjejerna med Sarah Sjöström i spetsen skördar stora framgångar i sim-EM, men för killarna går det tungt. Det beror på att de tränar för lite menar Michelle Coleman.

– Jag tycker att de borde få det mycket tuffare, ha hårdare krav på sig från tränarna. De måste börja träna hårdare tidigare, säger hon till Expressen.

Coleman menar att herrsimmarna tränar mycket hårdare internationellt än vad de svenska simmarna gör.

Sim-EM 2014

– Den träningsnivå vi sett utomlands ser vi aldrig bland de svenska killarna. Jag har tränat en del i Australien och där ser man att det är helt annorlunda, killarna behandlas på ett annat sätt där. De har tuffare träningar än vad tjejerna har. I Sverige känns det som att man tränar på samma nivå. Det kan säkert vara till en fördel för oss tjejer men det är det inte för killarna.

Även om mycket av de svenska damframgångarna till stor del kan tillskrivas Sarah Sjöström, men samtidigt finns det en bredd bakom henne som saknas hos herrarna.

– Sveriges killar ligger långt bak internationellt och vi har inte en lika stor topp bland grabbarna som vi har bland tjejerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-EM 2014

Mer i ämnet