Alberto Contadors Tinkoff-Saxo åkte in på andra plats i Giro d'Italias inledande lagtempo. Foto: TT Nyhetsbyrån

Contador Giro-premiärens store vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Senast någon vann Giro d'Italia och Tour de France samma år var 1998.

Nu siktar Alberto Contador på att göra samma sak.

Han fick i dag en bra start – och tjänade sekunder på alla huvudkonkurrenter.

Alberto Contador blev den store vinnaren då stortävlingen Giro d'Italia inleddes i dag. Hans team Tinkoff-Saxo körde in på andra plats i lagtempot, och Contador var därmed den av favoriterna med det bästa resultatet. 

– Vi är väldigt nöjda, vi har lagt ner mycket jobb på detta lagtempo även om vi inte är ett stall med många specialister, säger Contadors stallkamrat Michael Rogers till utländska medier.

Giro d'Italia

Orica-GreenEdge vann

Spanjoren Contador, som tog hem girot 2008, siktar i år på att bli den förste sedan Marco Pantani 1998 att vinna girot och Tour de France samma år. Endast sju personer någonsin har lyckats med den bedriften.

Stallet som vann etappen var Orica-GreenEdge, som var sju sekunder före Tinkoff-Saxo.

– Vi körde väldigt bra. Detta var ett stort mål för oss. Alla körde bra och gav allt. Vi har fokuserat mycket på denna lagtempo och har ett starkt och motiverat lag, säger stallets Brett Lancaster till Eurosport, som norska dagbladet.no citerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Giro d'Italia

Mer i ämnet