Foto: Bildbyrån

Tour de France-stjärnan hoppar av OS

Uppdaterad
Publicerad

Han var en av förhandsfavoriterna inför årets Tour de France och inför OS i Rio. Men nu har Nairo Quintana bestämt sig för att hoppa av OS på grund av en mystisk sjukdom: ”Mina ben får inte tillräckligt med syre”, sade Quinatana efter 18:e etappen av klassikern.

Inför säsongen hade Nairo Quintana ambitionen att vinna både Tour de France och tempoloppet i OS.  Men 25-åringen ser ut att missa båda de målen. Colombianen meddelar enligt cyclingnews.com att han inte ställer upp i OS.

”Kroppen svara inte”

Quintana, som slutade trea i Tour de France, kunde inte prestera på topp under touren och han trodde själv att han led av allergier.

OS i Rio de Janeiro 2016

”Det är inte trötthet som jag känner, men kroppen svarar inte. Mina ben får inte tillräckligt med syre”, sa han efter 18:e etappen.

Nöjd över pallen

Han kommenterade inte OS något ytterligare, men la till att han var nöjd över pallplatsen i tävlingen.

Enligt uppgifter ska Quintana genomgå medicinska tester för att fastställa vad som exakt hände med honom under Tour de France.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet