Dramatiskt Skånederby slutade oavgjort

Derbyt mellan Lugi och Ystads IF blev superjämnt och slutade oavgjort. Lugi såg ut att segra med ett mål men Ystads Philip Nilsson satte 21-21 med bara två sekunder kvar av matchen.

Mötet som kallas för Skånes ”El Clásico” drog igång med en riktig rivstart för Ystads IF.  Man drog ifrån med explosiv kraft, mycket tack vare storskytten Lukas Nilsson, som satte 7-1 efter drygt 12 minuter.

Det skiljde hela 12 minuter och 35 sekunder mellan Lugis första och andra mål. Men man kom tillbaka på ett mycket imponerande sätt och Ystad ledde med 10-9 i halvtid.

Lugis norske målvakt Torbjörn Sipprup Bergerud blommade ut fullständigt i andra halvlek och radade upp viktiga räddningar. När dessutom stjärnan Zoran Roganoviz vaknade till liv och började ösa in mål, lyckades Lugi ta över ledningen.

Zoran Roganovic blev dock utvisad med knappt två minuter kvar av den jämna drabbningen och avslutningen blev en riktig rysare. Andreas Arrman såg ut att ha avgjort för Lugi när han satte 21-20 i numerärt underläge med bara 10 sekunder kvar. Men Ystads Philip Nilsson kvitterade när endast fyra sekunder återstod av matchen, och räddade en poäng i det superjämna derbyt.