Drömstart för Sverige i handbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fick en drömstart när EM-värden Kroatien besegrades med 30-28 i lejonets egen kula i Varazdin.

Segern innebär att Sverige redan nu har ett ben i mellanrundan dit de tre bästa i gruppen går. Segern mot hemmanationen gör även att man har bra läge att få med sig poäng till andra gruppspelet då även Kroatien har bra chanser att avancera. Att vinna på bortaplan på Balkan hör inte till vanligheterna för svenska landslag. 

Sverige ledde flera gånger med tre mål men Kroatien kom hela tiden tillbaka fram till 25-25. Då gick Sverige fram till 30-26 efter att Hanna Fogelström förvaltat en kontring till 29-26 och Bella Gulldén skjutit 30-26 med ett maskerat skott.

Handbolls-EM 2014

– Jävligt skönt. Vi för ju hela andra halvlek och skönt att vi kunde hålla hela vägen ut. Blir annat mot Holland, säger coachen Thomas Sivertsson i TV12.

Ida Odén var Sveriges bästa spelare i första halvlek, i andra kom Anna-Maria Johansson in på samma position och gjorde en matchavgörande insats offensivt. Coacherna Thomsen/Sivertsson laborerade mycket med laget och lyckades med många taktiska drag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM 2014

Mer i ämnet