Första krysset på 18 månder för Malmö FF Foto: Bildbyrån

Jämnt skägg – efter tio månader

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF hade inför söndagens bortamatch mot AIK inte spelat en oavgjord allsvensk match sedan septembermötet med Halmstad i fjol. Tio månader senare – bröts den kryssfria trenden, i stormötet på Friends Arena som slutade 1-1.

AIK började piggt på Friends Arena. Men det var Malmö som vackert gjorde första målet i matchen. Rosenberg bröt sig loss från ”Nisse” Johanssons bevakning, spelade ut till Anton Tinnerholm som med ett lågt inspel hittade Vidar Kjartansson – ett tillslag i första och MFF-anfallaren gick upp i delad skytteligaledning. Hans tionde mål och sjätte på de fem senaste matcherna.

Malmö sprudlade inte framåt, men kontrollerade utan att AIK hotade. Ett samlat Malmö-försvar höll hela tiden hemmalaget på rätt sida – förutom i den 43:e matchminuten. En slumpchans dök upp, när Carlos Sandberg påpassligt utnyttjade en kommunikationsmiss mellan MFF:s målvakt Johan Wiland och Anders Christansen. Sandberg träffade stolpen, men på returen vräckte sig Denni Avdic fram och petade in första målet i AIK-tröjan.

Chansfattig andra halvlek

Men det blev en tillknäppt historia i den andra halvleken på Friends, som är den målsnålaste arenan i allsvenskan. Den farligaste chansen hade bortalaget i den 57:e, då Tinnerholm kunde ha gett Malmö ledningen på nytt när han löpte sig fri. Men Carlgren i hemmaburen uppfattade faran snabbt, rusade ut – och lyckades rädda både första och andra skottet. 

– Det har varit många oavgjorda matcher i allsvenskan i dag. Vi är nöjda med kryss, säger Malmö:s tränare Allan Kuhn till C more.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.