IFK Göteborg vidare till tredje omgången i Europa League. Foto: TT Nyhetsbyrå

AIK och IFK Göteborg vidare i Europa

IFK Göteborg är klart för fortsatt spel i kvalet till Europa League och möter HJK Helsingfors i nästa runda.

Vidare är också AIK, som har ett betydligt tuffare motstånd: Panathinaikos från Grekland.

Den allsvenska tabelltrean IFK Göteborg hade bekväma 3–0 med sig från bortamötet med polska Gliwice i den andra kvalomgången. Målen gjordes då av Mattias Bjärsmyr, Tobias Hysén och Gustav Engvall.

Ett resultat som speglade returen hemma på Gamla Ullevi, då det inte fanns speciellt mycket att rapportera om i matchen när det gäller chanser.

Europa League

Hur det slutade? 0–0.

Någon sevärd match var det inte heller i Gibraltar, där AIK befann sig.

AIK, femma i allsvenskan, hade en sen 1–0-seger med sig till Victoria Stadium.

Efter en första halvlek med endast var sitt avslut på mål bytte AIK in Stefan Ishizaki direkt efter paus. Och det var han som regisserade segermålet. På en kontring spelade mittfältaren över bollen till Eero Markkanen, som placerade in bollen i nät i den 30-gradiga värmen.

Häcken har däremot spelat färdigt i Europa League-kvalet efter 0–1 borta mot Cork City. Kevin O'Connor gjorde matchens enda mål mitt i första halvlek. Första mötet slutade 1–1.