Förbundskapten Calle Barrling i samspråk med Göteborgsmittfältaren Rebecka Blomqvist. Foto: BILDBYRÅN

”Alla håller Spanien som favoriter”

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan ledde Calle Barrling Sveriges F19-landslag till EM-guld mot Spanien.

I dag siktar förbundskaptenen på att upprepa bedriften.

”Jag tror att alla håller Spanien som favoriter”, säger han till SVT Sport.

Tio år har passerat sedan Calle Barrling tog över som förbundskapten för F19-landslaget. Han var med och förde Sverige till EM-final 2009 och, kanske extra intressant inför kvällens match, till EM-guld mot Spanien 2012.

– Spanien är extremt bra på ungdomssidan. Varför de inte har ett topplag på seniorsidan är att deras liga inte är lika bra. I Sverige slussar vi till exempel in spelarna i allsvenskan mycket fortare, säger Barrling och tillägger:

– Vi möter ett Spanien som har lagt beslag på varenda F17-titel de senaste åren.

De får ta på sig favoritskapet med andra ord?

– Ja, med tanke på meriterna som den här årgången har. De tog brons i F17-VM. Men vi slog ut Tyskland som vann U20-VM i fjol så statistik är ingenting vi hakar upp oss på, säger Barrling.

Straffdrama i semin

Ja, Sverige vann en riktig rysare mot Tyskland i semifinalen. Efter full tid och förlängning stod det 3–3. Matchen fick avgöras på straffar där blågult vann med 7–5.

– En av de bästa ungdomsmatcher jag någonsin har sett. Jag har aldrig sett något liknande på herrsidan heller. Vi hade ett flyt i anfallsspelet som var anmärkningsvärt bra, säger Barrling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.