Foto: Bildbyrån

Appelqvist knäskadad – kan missa EM

Uppdaterad
Publicerad

Här är landslagets tunga skadebesked. Emilia Appelqvist skadade sig redan på första fotbollspasset 2017 – och kan missa EM. ”Jag kände direkt att det var något allvarligt”, säger hon om korsbandsskadan till Djurgårdens hemsida.

Det var när Djurgården drog i gång fotbollsträningen som olyckan var framme.

Klubben skriver på sin hemsida att magnetröntgen är gjord och visar att ”skadan är allvarlig”, samt att hon ”blir borta från fotbollen en längre tid”.

– Emilia skadade sitt främre korsband samt yttre ledband under träningen. Hon har redan påbörjat sin resa för att komma tillbaka. Operation med rekonstruktion av främre korsbandet kommer att ske först när yttre ledbandsskadan är läkt, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Djurgårdens hemsida.

Det är inte bara landskamperna mot Norge och England kommande vecka som Appelqvist kan missa. I och med skadans karaktär är EM i fara.

– Det är riktigt tungt just nu men jag är glad att jag har familj och vänner som stöttar plus att jag har bästa tänkbara team som backar upp mig, säger Appelqvist till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.