Hammarby förlorade – efter årets självmål

Hammarby förlorade med 3-1 mot Kif Örebro efter en riktigt tung inledning. Tre minuter in i matchen skulle Hammarbys Helén Eke helt ohotad rensa bort bollen i eget straffområde när hon fick en riktig felträff – klockrent i det egna målet.

Underläge med 2-0 för Hammarby redan efter tio minuters spel. En riktigt tung start som inleddes redan i den tredje matchminuten när utrusande målvakten Sofia Lundgren misslyckades med en rensning. Bollen hamnade hos försvararen Helén Eke som fick hjärnsläpp och stod för ett dråpligt självmål. Helt ohotad bombade hon in bollen i den tomma målburen.

Kort därefter utökade Sanna Talonen Torstensson på en målvaktsretur. Eke blev senare utbytt redan efter en halvtimmes spel.

– Det är människor vi håller på med. Jag tycker jättesynd om Helén. Att gå runt och tänka på det där... det är jättesynd. Såklart det inte är bra men vi får se det som en lärdom, säger Hammarbys tränare Pär Lagerström till TV4 Sport.

Örebrovinst utan Dahlkvist

I början på andra halvlek fick Hammarby en jättechans att ta sig in i matchen när Malin Winberg puttades omkull i straffområdet. Julia Karlenäs stegade fram från elva meter, men slog straffen mitt i famnen på Carola Söberg.

Hammarby lyckades reducera i den 77:e matchminuten genom Emma Jansson. Men några minuter senare avgjorde Örebros Ogonna Chukwudi matchen genom att sätta 3-1.

Tre mål och tre poäng för Örebro trots att de under gårdagen tappade sin främsta målskytt i landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist, som lämnade klubben för franska Paris Saint-Germain, Champions League-finalist i fjol.