Kamara poängräddare i östgötaderbyt

Ett Åtvidaberg i akut poängbehov såg ut att gå mot tre livsviktiga poäng i botten av allsvenskan.

Då räddade Alhaji Kamara en poäng för Norrköping med sitt 1–1 i den 93:e minuten.

”Jag lider med killarna. Vi var så nära denna gången”, säger tränaren Roar Hansen.

Efter dryga halvtimmen tog Åtvidaberg ledningen när Norrköpings Alexander Fransson tappade boll på offensiv planhalva. Hemmalaget ställde om, och när en utrusande David Mitov Nilsson följde med bollen i stället för att sparka iväg den kunde vänsterbacken Andreas Dahlén skicka in 1–0.

Jumbon gick till pausvila med ledning, men det borde man tacka målvakten Gustav Jansson för. Han stod för några riktiga klassräddningar både före och efter målet.

Klassräddningar av Jansson

Först fick han använda samtliga 195 centimeter för att mota en nick från islänningen Arnór Ingvi Traustason i straffområdet. Sedan höll nog hela Kopparvallen andan när skytteligaledaren Emir Kujovic kom fri från 20 meter i den 39:e matchminuten. Målkungen bjöds på en trippelchans (!) men Jansson räddade två försök och fick hjälp av försvaret med det sista.

Fem minuter in i den andra halvleken fick Norrköping ett gyllene läge att kvittera. Backen Månz Karlsson spelade hem till Gustav Jansson som plockade upp bollen med händerna, och gästerna tilldömdes en frispark bara några meter från mållinjen. Finske landslagsmannen Daniel Sjölund sköt men via täckande försvarare och över ribban.

Norrköping lyfte upp laget och pressade för en kvittering. I den 90:e minuten stod Jansson för en ny svettig räddning när Sjölund lyfte in bollen i straffområdet och Alhaji Kamara nickade mot bortre stolpen. Inget mål den gången, men inhopparen Kamara var inte färdig där.

”Ska jävlas med dem också”

I den 93:e minuten fick han stå omarkerad i straffområdet och slog in kvitteringen efter ett inspel från vänster av Gentrit Citaku.

– Klart att det känns tufft. Men Norrköping är med och slåss om ett SM-guld, någon period i matchen kanske de ska vara bättre än oss. Vi ville verkligen vinna och blev kanske passiva, säger tränaren Roar Hansen till C More.

Trots det snöpliga slutet försökte han se det positiva i situationen: Åtvidaberg hade tagit poäng mot ett topplag.

– Vi skickar en signal till gruppen och fansen att vi inte har gett upp detta utan vi fajtas. Nu hälsar vi Göteborg välkomna så ska vi se om vi kan jävlas lite med dem också, säger Hansen.

Norrköping ligger fyra i tabellen men på samma poäng (39) som trean AIK. Det skiljer två pinnar till ettan Göteborg och tvåan Elfsborg. Åtvidaberg hade chansen att klättra i tabellen men ligger kvar på jumboplats, två poäng bakom Örebro och fem poäng bakom Falkenberg på säker mark.