Foto: TT

Barça värvar från rivalen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen släppte FC Barcelona en riktig transferbomb.

Arda Turan, 28, har skrivit på ett femårskontrakt med klubben och lämnar därmed La Liga-konkurrenten Atlético Madrid.

Inför det stundande presidentvalet i FC Barcelona presenterade klubben i dag en överraskande värvning. Barça lägger beslag på Atlético Madrid-mittfältaren Arda Turan, som skrivit ett femårskontrakt med klubben. Övergångssumman för den turkiske landslagsspelaren landade till slut på 34+7 miljoner euro, motsvarande totalt 384 miljoner kronor.

Kan säljas tillbaka

Barcelona har dock tecknat en klausul som gör det möjligt för klubben att sälja tillbaka Turan till Atlético, plus att de skulle tvingas betala ytterligare 31 miljoner kronor (tio procent av ursprungssumman) till Atlético, innan midnatt den 20 juli. Anledningen är det kommande presidentvalet den 17 juli, utifall den eventuella nya styrelsen inte skulle gilla värvningen.

La Liga 2014-2015

På grund av ett transferförbud från Fifa får Arda Turan dock vänta med att spela till januari 2016. Han gjorde totalt 127 matcher för Atletico Madrid och har noterats för 81 landskamper för Turkiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga 2014-2015

Mer i ämnet