Foto: TT Nyhetsbyrå

Barcelona stoppades av målramen – föll i Sevilla

Uppdaterad
Publicerad

Målramen var Barcelonas värsta ovän när laget inkasserade sin andra förlust på tre matcher. Barca, som kom till start utan skadade Messi och Iniesta, hade hela fem skott i trävirket när Sevilla vann med 2-1.

De regerande spanska mästarna hade chansen att ta ledning i den haltande tabellen men föll i stället till tredjeplatsen.

Neymar gjorde Barcas mål på en lågt skjuten straff efter en hands i sin 100:e match för klubben. Men i övrigt var det hela tiden en målram i vägen.

La Liga

I 23:e minuten lyckades Barca pricka ramen tre gånger i samma anfall. Neymar satte en frispark i stolpen, bollen studsade på målvakten Sergio Ricos rygg och tillbaka i stolpen. Bollen rullade utmed mållinjen till Luis Suarez som även han sköt i stolpen från svår vinkel.

Suarez prickade även stolpen i 38:e och i 80:e var det Sandro Ramirez som prickade ramen från nära håll.

Dansk matchhjälte

Danske anfallaren Michael Krohn-Dehli blev stor matchhjälte för Sevilla när han gjorde 1-0 i 52:a och spelade fram till Iborras nickmål sex minuter senare. Därmed gav han Sevilla den första hemmasegern för Barcelona på åtta år.

– Det är frustrerande att förlora på det sättet när vi hade så många chanser och de gjorde mål med de första två de hade, sade mittfältaren Ivan Rakitic enligt Reuters.

– Nu måste vi höja oss och ge allt i de närmaste matcherna.

Barcelonas förra förlust var mot Celta Vigo för två omgångar sedan. John Guidetti var en av målskyttarna när Celta Vigo vann med 4-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga

Mer i ämnet