Sam Allardyce lämnar uppdraget som engelsk förbundskapten. Foto: TT

Allardyce lämnar uppdraget efter skandalen

Uppdaterad
Publicerad

Sam Allardyce lämnar uppdraget som Englands förbundskapten – efter bara 67 dagar vid posten. Engelska fotbollsförbundet bekräftade nyheten under tisdagskvällen. ”Hans uppförande har varit olämpligt”, säger FA-bossen Martin Glenn i ett uttalande.

Efter bara en match och 67 dagar som förbundskapten för det engelska landslaget tvingas nu Sam Allardyce avgå. Detta efter att The Telegraph, genom en dolda kamera, avslöjat hur ”Big Sam” gett tips på hur man kan komma runt transferreglerna i England med tredjepartsägande.

– Hans uppförande har varit olämpligt, och inte vad vi förväntar oss av en engelsk förbundskapten, säger FA-bossen Martin Glenn i ett meddelande på twitter.

Glenn

Det var igår som The Telegraph avslöjade hur Sam Allardyce inför wallraffande journalister berättade om hur man lurar systemet och kringgår fotbollens regelverk gällande tredjepartsägande – en regel som FA införde redan 2008.

Dessutom såg han till att ge sin föregångare på posten, Roy Hodgson, en rejäl känga genom att säga att han ”saknade den rätta personligheten”

”Djupt besviken över utfallet”

Under tisdagen satt Allardyce i möte med FA-styrelsen och ikväll kom beskedet att den förre Bolton- och West Ham-tränaren avgår självmant.

”Jag ångrar det jag sagt med hänsyn till andra individer. Det var en stor ära för mig att bli anställd/tillsatt i Juli och jag är djupt besviken över utfallet.”, säger Sam Allardyce i ett uttlande på FA:s hemsida.

U21-landslagets förbundskapten Gareth Southgate tar tillfälligt över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.