Johan Wiland får tröjnummer 1 i Malmö FF. Foto: MFF.se

Bekräftat: Wiland klar för MFF

Uppdaterad
Publicerad

Johan Wiland har spekulerats vara på väg till Malmö FF ett tag nu, i dag kom bekräftelsen – Wiland är klar för den regerande svenska mästaren. ”Känns inspirerande att vara tillbaka i allsvenskan”, säger han till SVT Sport.

Målvaktskrisen har varit ett faktum en längre stund hos Malmö FF, sedan Robin Olsen lämnade klubben har man sökt med ljus och lykta efter en ersättare. Nu är han klar – Johan Wiland lämnar FC Köpenhamn för spel med MFF. 

– Det är en klubb som vunnit allsvenskan två år i rad och satsar varje år på att vinna ligan. De spelar i Europa varje år och det är klart att det var en faktor som gjorde att jag var sugen på att komma hit, säger Wiland till SVT Sport.

Allsvenskan

Den 34-årige målvakten har tidigare spelat för allsvenska Elfsborg, men kommer närmast från FC Köpenhamn där han gjorde närmare 200 tävlingsmatcher och vann tre danska mästerskap. Wiland är spelklar till Malmös match på söndag mot GIF Sundsvall och kontraktet är skrivet till 2017.

– Det känns inspirerade att vara tillbaka i allsvenskan. Allsvenskan har snappat upp sig några steg sen jag gick därifrån, så det ska bli skitkul att spela här igen, säger Wiland till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet