Brommapojkarna tillbaka i superettan. Foto: Bildbyrån

Brommapojkarna till superettan efter succésäsong

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara en säsong i division 1 för Brommapojkarna.

Efter 3-0 i seriefinalen mot Vasalund är BP klart för spel i superettan.

Olof Mellberg har fått en succéstart på sin sejour som tränare i Brommapojkarna. Under sin första säsong tar han klubben tillbaka till superettan.

Precis som Vasalund har BP stormat igenom årets säsong och söndagens i söndagens seriefinal låg en plats i superettan i potten.

Mellberg var avstängd efter sitt utbrott mot Nyköpings tränare Brian Clarhaut men kunde från sidan av planen se sitt lag köra över gästande Vasalund.

Kval för Vasalund

Efter en mållös första halvlek satte Jacob Ormark 1-0 för BP i inledningen av andra innan Marjus Gustafsson utökade till 2-0 bara fyra minuter senare.

Efter chockstarten på andra halvlek orkade inte Vasalund resa sig. I stället fastställde Joel Löw slutresultatet till 3-0.

Därmed spelar Brommapojkarna i superettan nästa säsong. För Vasalund väntar kvalspel mot Syrianska för att försöka nå superettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.