Buffon: ”Ibra visade vilken stor spelare han är”

Uppdaterad
Publicerad

Gianluigi Buffon och Italien vann till slut med 1–0 mot Sverige. Efter matchen hyllade målvakten förre lagkamraten Zlatan Ibrahimovic. ”Han visade även i dag vilken stor spelare han är”, säger Buffon till SVT Sport.

Den italienska målvakten har spelat i Juventus större delen av sin karriär och var klubbkamrat med Zlatan Ibrahimovic mellan 2004 och 2006.

– Jag pratade med honom före och under matchen. Han var väldigt lugn och sansad. Han visade även i dag vilken stor spelare han är, säger Gianluigi Buffon till SVT Sport.

Fotbolls-EM

Vad sa ni till varandra?

– Vi frågade oss varför vi fortfarande håller på, vi börjar ju bli till åren. Vi kom inte fram till något bra svar, men det är väl kärleken till fotbollen.

Italien vann med 1–0 sedan Eder avgjort i matchens slutskede.

– Det var en svår och taktisk match men en viktig seger som stärker moral och självförtroende. Segern betyder att vi är vidare så vi är stolta.

För svensk del väntar Belgien i den sista gruppspelmatchen – ett Belgien som förlorade mot Italien i premiären.

– Sverige har möjlighet och kvalitet att vinna mot Belgien. Det är två helt olika lag, Sverige spelar mer fysiskt och Belgien mer tekniskt, säger Buffon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet