Foto: TT Nyhetsbyrån

Celtic chockartat utslaget hemma

Uppdaterad
Publicerad

Celtic blev överraskande utslaget i playoffet till Champions Leagues gruppspel. Lilla Maribor vann i Glasgow med 1-0 och gick vidare med 2-1 totalt. En skada på landslagsbacken Mikael Lustig oroar.

Efter Uefas ”fribiljett” till den sista playoff-omgången verkade det krattat och klart för gruppspel i Champ League för Celtic efter 1-1 i Maribor.

Men Celtic med Mikael Lustig som spelade de 72 första minuterna innan han utgick med befarad ljumskskada föll med 1-0 och burop fyllde Celtic Park. Lustigs skada är oroväckande för Erik Hamrén inför EM-kvalet mot Österrike i Wien 8 september. Lustig tog sig åt ljumsktrakten och linkade sedan av planen.

Champions League 2014-2015

Med kvarten kvar fyllde Maribor på med folk och brassen Marcos Tavares sköt bollen i mål och till CL-avancemang. Han blev utbytt på tilläggstid och vågade inte se slutet utan kurade ihop.

TV-puckkänsla utbröt när Maribor firade hejdlöst sin andra sejour i Champions League. Förra gången var 1999.

Celtic hade flera fina chanser och på tilläggstid fick Virgil van Dijk med sig bollen och släppte ner den och drog till på volley. Närskottet räddades dock av Maribors storspelande målvakt Jasmin Handanovic.

Celtic får trösta sig med att spela i Europa League.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet