Celtic föll mot 405:an i Europa. Foto: Bildbyrån

Celtics fiasko – straffades av polis

Uppdaterad
Publicerad

Brendan Rodgers comeback på tränarscenen blev allt annat än lyckad. I hans första match som huvudtränare för skotska Celtic förlorade han mot Lincoln Red Imps F.C – rankade 405 i Europa: ”Det här är inget att skämmas över”, säger Brendan Rodgers till BBC.

Celtic har storsatsat inför säsongen genom att anställa Brendan Rodgers som huvudtränare och värvat den eftertraktade talangen Moussa Dembele. Inget av det spelade dock roll när laget överraskande åkte på förlust mot Gibraltar-laget Lincoln Red Imps F.C.

Stor hjälte för det semiprofessionella laget blev lagets stora stjärna Lee Casciaro – som till vardags jobbar som polis – när han satte matchens enda mål i den 48:e minuten.

– Vi har precis slagit Celtic med 1-0. Det är helt otroligt. Men vi kommer behöva arbeta tio gånger hårdare i nästa match om vi vill gå vidare, säger Red Imps lagkapten, Roy Chipolina, till BBC.

Lustig bänkad

Celtics enda svensk, Mikael Lustig, fick spendera hela matchen på bänken och kunde bara se på när fiaskot fullbordades.

– Det här är inget att skämmas över. De tog vara på sina chanser och det gjorde inte vi. Men andra matchen kommer bli annorlunda, säger Brendan Rodgers på presskonferensen efter matchen.

– Det är ingen panik. Vi har tillräckligt med kvalité i laget för att ta oss vidare till nästa omgång. Jag tycker att spelarna gjorde allt de kunde, tillägger Celtictränaren.

Arena som tar 5000

Lincoln Red Imp är Gibraltars överlägset bästa lag och har vunnit 14 mästerskap i rad. Lagets hemmaarena tar 5 000 åskådare – vilket kan jämföras med Celtics som tar över 60 000.

Returen spelas på Celtic Park på onsdag nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.