Chelsea firar efter tolfte raka segern. Foto: TT

Serieledaren Chelsea tog tolfte raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Tolv raka segrar. Nytt klubbrekord. Antonio Contes maskineri tågar vidare i Premier League och Chelsea hemmaslog Bournemouth med 3-0.

Chelsea är ett lag i medgång. Definitivt om man tittar på tabellen. Klubben leder serien med nio poäng efter senaste segern och det första målet var vacket. Efter snabbt kombinationsspel avslutade Pedro strax utanför straffområdet med en snygg lyftning som dalade otagbart in i hörnet fram till 1-0.

Historisk assist

Passningen kom från Cesc Fabregas som därmed har gjort 98 assist i Premier League, bara Wayne Rooney (101), Frank Lampard (102) och Ryan Giggs (162) har gjort fler.

Bortalagets kapten Francis  var i blåsväder när han fällde Eden Hazard med ett långt ben. Straff och belgaren sköt in 2-0 i hörnet, hans 50:e mål i Premier League. Pedro avslutade målskyttet med en flipperkula som letade sig in fram till 3-0. Dock drog han på sig en varning och är avstängd i nästa match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.