Emma Hayes avtackning på hemmaplan slutade i en jättekross. Foto: Paul Childs / BILDBYRÅN

Chelsea stod för jättekross i Emma Hayes sista hemmamatch: ”Det är känslosamt”

Uppdaterad
Publicerad

Chelseas tränare Emma Hayes lämnar laget efter säsongen.

I den sista hemmamatchen på söndagskvällen körde laget över Bristol City med hela 8–0 – och hoppet om ligatiteln lever.

– Det är känslosamt, säger hon till Sky Sports efter matchen.

Chelseas titeldrömmar såg ut att gå upp i rök efter 4–3-förlusten mot Liverpool i veckan.

Nu lever titelstriden i allra högsta grad igen i Women's Super League efter att Stina Blackstenius vände matchen för sitt Arsenal mot Manchester City och Chelsea körde över Bristol City med 8–0.

– I dag var ännu en möjlighet för oss att komma närmare något som höll på att glida ur vårt grepp, säger Chelseas tränare Emma Hayes till Sky Sports efter sin avslutningsföreställning på hemmaplan.

”Det är känslosamt”

Chelsea, med svenskorna Zecira Musovic, Nathalie Björn och Johanna Rytting Kaneryd i laget, gick till pausvila med en 2–0-ledning. Sedan rasslade det till – rejält. Nathalie Björn assisterade till ett av målen i 8–0-segern där norskan Guro Reiten stod för fyra fullträffar.

– Det är känslosamt. Jag har haft mycket att tänka på. Jag har tillbringat en tredjedel av mitt liv (som tränare) i Chelsea. Det har varit mitt hem. Det har känts konstigt för mig de senaste månaderna men jag är tacksam, säger Hayes efter segern som efter säsongen tar över USA:s landslag.

Chelsea är tre poäng bakom Manchester City, med en match mindre spelad, när två omgångar återstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.