Joe Hart och Manchester city kan hamna utanför CL-spel nästa säsong. Foto: TT NYHETSBYRÅN

City kan tappa sin CL-plats till rivalerna United

Uppdaterad
Publicerad

Kampen i toppen fortsätter i Premier League – men nu om vilka lag som tar de två återstående platserna till Champions League.

Även om Leicester i går fick fira sin Premier League-titel är det fortfarande lag som kämpar i tabellen. Nu handlar det snarare om att ta en bra placering i topp tre för att garanteras en direkt plats i Champions League nästa säsong.

Leicester som ligavinnare tar en av de tre platserna och kampen står nu mellan Tottenham, Arsenal, Manchester City och Manchester United.

Arsenal på tredjeplatsen

Arsenal har grepp om den tredje direktplatsen till Champions League. Ligafyran Manchester City såg ut att komma ikapp trean i tabellen när Kevin de Bruyne rann igenom och satte dit 2-1 på hemmaplan.

Men bortalaget svarade då Alexi Sanches samspelat med Olivier Giroud. Chilenaren lurade bort Joe Hart i City-målet och satte i nät till 2-2.

Arsenal har 68 poäng, Machester City 65 och Manchster United 63 med en match mindre spelad.

Fortsatt tungs för Tottenhamn

Mardrömmen fortsätter för Tottenhamn efter ligamissen. Southamptons tvåmålsskytt Steven Davis sänkte London-klubben på White Hart Lane – Tottenhams hemmabas.

Tottenhamn tog ledningen i den 16:e matchminuten och Davis kvitterade med knappa kvarten kvar av den första halvleken, när försvaret tappade bort mittfältaren. I den andra halvleken var det dag igen. Nordirländaren väggspelade, tog sig förbi passiva hemmaspelare och sköt en markboll i mål.

Tungt för Tottenham som kunde ha säkrat andraplatsen men som ändå tog en direktplats i Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.