Foto: TT

Malmö FF fick Zlatans PSG – i mardrömsgrupp

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic återvänder till Malmö. MFF fick nämligen Zlatans Paris Saint-Germain – i en mardrömsgrupp. ”Det kommer bli hysteriskt”, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till SVT Sport.

För andra året i rad tog sig MFF vidare till Champions League. Förra året ställdes de mot Atletico Madrid, Juventus och Olympiakos.

I år gästas Swedbank Stadion av storlagen PSG och Real Madrid, samt Sjachtar Donetsk. Det innebär att Zlatan, om han stannar i PSG, återvänder till sin hemstad för mötet den 25 november.

– Man hade nog inte kunnat få en så mycket tuffare grupp. Men vi är inte slagna på förhand, vi ska göra så bra vi bara kan, säger Daniel Andersson till SVT Sport.

”Kung av Malmö”

– Det blir kul för Zlatan att komma hem igen. För supportrarna kommer det bli fantastiskt att se honom samt de andra stjärnorna. Han kommer bli välkomnad på samma sätt som han alltid blir när han kommer hem – som den kung av Malmö han är, säger MFF:s assisterande tränare Olof Persson till Uefas webbsajt.

Daniel Andersson tror på ett stort uppbåd inför PSG-matchen.

– Det kommer bli hysteriskt, alla kommer att snacka om det nu, säger han till SVT Sport.

PSG:s president Nasser Al-Khelaifi gläds åt att Zlatan återvänder till sitt Malmö.

– Det blir kul för Zlatan och fansen att han får komma tillbaka till Malmö. Jag tycker även själv att det ska bli kul att få se Malmö. Det är en bra klubb med historia, säger han till SVT Sport.

Så blir MFF:s spelchema

15/9 PSG borta

30/9 Real Madrid hemma

21/10 Sjachtar Donetsk hemma

3/11 Sjachtar Donetsk borta

25/11 PSG hemma

8/12 Real Madrid borta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.