Antonio Conte är klar som ny huvudtränare för Chelsea. Foto: Bildbyrån

Conte klar för Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Den italienska tränarprofilen tillika förbundskaptenen Antonio Conte är klar som ny huvudtränare för Chelsea. Kontraktet är på tre år.

Den 46-årige Antonio Conte kommer att påbörja sitt nya uppdrag i juni, då han tar över efter Guus Hiddink som blev en tillfällig lösning efter att José Mourinho fick sparken.

”Jag ser fram emot att träffa alla i klubben och den dagliga utmaningen i Premier League. Min ambition är att få fler framgångar efter de jag haft i Italien”, säger Conte på Chelseas webbplats.

Den förre Lecce- och Juventus-stjärnan blev efter sin aktiva karriär en framgångsrik tränare. Han ledde Juventus till tre raka serie A-titlar 2012-2014. Han har varit förbundskapten i Italien sedan 2014. Under hans ledning har Italien inte förlorat en enda av tio spelade landskamper. Italien spelar i Sveriges grupp i EM, tillsammans med Belgien och Irland.

”Jag är glad att det blivit klart redan nu så det kan bli slut på alla spekulationer. Jag fortsätter att fokusera på mitt jobb med det italienska landslaget och vill vänta med att prata om Chelsea till efter EM.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.