Zlatan Ibrahimovic fick ett perfekt avsked i PSG. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan matchhjälte i sista matchen

Zlatan Ibrahimovic avslutade sejouren i Frankrike på bästa sätt. I sin sista match med PSG kom den tolfte titeln – efter dubbla mål i 4–2-segern mot Marseille i den franska cupfinalen.

Det har varit några intensiva dagar för Zlatan Ibrahimovic sedan han för en dryg vecka sedan meddelade att han lämnar Paris Saint-Germain efter säsongen.

I sin sista match hemma på Parc des Princes skrev supersvensken ett magnifikt manus när han med två mål i 4–0-segern över Nantes blev PSG:s bäste målskytt under en säsong.

Han firade efteråt med sina söner och hyllades stort av sina medspelare och fans. En vecka senare var det dags för det definitiva avslutet för Ibrahimovic, efter fyra år i Paris. Och visst avslutade han på allra bästa sätt – med ännu en titel, efter seger mot Marseille i den franska cupfinalen.

Iskall från straffpunkten

Ibrahimovic steg in i handlingen några minuter in i andra halvlek i sin avskedsföreställning. Svensken fick då chansen från elva meter, efter att lagkamraten Blaise Matuidi rivits ned av Nicolas N'Koulou. ”Ibra” gjorde inget misstag från straffpunkten och satte 2–1.

Tio minuter efter Ibrahimovic straffmål utökade Edinson Cavani PSG:s ledning till 3–1, innan en viss svensk hamnade i målprotokollet än en gång. Fri med målvakten  satte ”Ibra”  enkelt 4–1.

50:e målet för säsongen

Kort efter sitt andra, och sista mål någonsin för PSG, byttes Ibrahimovic ut till stående ovationer och en era är därmed avslutad. Han stannar på smått fantastiska 50 mål i alla turneringar den här säsongen, och totalt 156 mål på 180 matcher för Paris Saint-Germain.

Cupfinalen slutade till sist 4–2 sedan Michy Batshuayi reducerat i den 87:e minuten. I inledningen av matchen hade Matuidi gjort 1-0 för PSG och och Florian Thauvin kvitterat till 1-1 för Marseille. Cuptiteln var PSG:s tionde och de har därmed lika många som Marseille, som tidigare var enda lag med tio cuptitlar.

Fakta: Ibrahimovic i Paris Saint-Germain

Kom till PSG sommaren 2012. Direkt med och tog klubbens första ligaguld på 19 år, tredje totalt, 2013.

Fyra raka ligaguld plus åtta olika cuptitlar under sina fyra år.

Flest mål i klubbens historia, 156 mål på 180 matcher varav 112 i ligan.

Flest ligamål på en säsong, 38.

Snabbaste hattricket i Ligue 1-historien, tre mål på nio minuter mot Troyes i mars 2016.

Vald till ligans bäste spelare de tre senaste åren.