Foto: TT Nyhetsbyrån

Dahlkvist: ”Skapar trygghet i truppen”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att Pia Sundhages kontrakt förlängts togs emot positivt av straffhjälten från OS, Lisa Dahlkvist. ”Det känns skönt att hon är klar och att det blir över EM, det skapar en trygghet i truppen”, säger hon till SVT Sport.

Mittfältaren menar även att beskedet gör att man nu kan jobba mer långsiktigt på alla kommande landslagssamlingar.      

– Nu vet vi vad vi kan jobba vidare på på träningarna och hitta något långsiktigt mot EM. Istället för att alla vill visa upp sig för en ny tränare, säger ”Dala”.

Damlandslaget i fotboll

Dahlkvist som numer är tillbaka i Kif Örebro hade Sundhage som tränare redan 2005 i just Örebro. Hon menar att laget och Sundhage blivit allt bättre tillsammans på senare tid.

– Nu har de flesta förstått hur Pia fungerar och hennes filosofi, då blir det lättare och alla känner sig trygga med vad hon vill ha ut av oss spelare. Pia har kanske varit lite frustrerad över att hon inte fått ut allt ur alla spelare. Det är svårt i ett landslag när det är nya spelare varje samling, säger Dahlkvist.

Nu väntar alltså EM nästa sommar och efter succén i Rio är målsättningen hög.

– Våra ambitioner i EM blir lite högre i och med silvret i OS så det finns alla möjligheter att vi kan gå långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet