David Fjäll och Marie Lehmann leder SVT Sports nya höstsatsning. Foto: BILDBYRÅN

De leder Sportstudion – SVT:s nya söndagssatsning

Uppdaterad
Publicerad

Marie Lehmann och David Fjäll programleder Sportstudion som lanseras i höst. Programmet blir ett nytt nav för livesänd idrott på söndagar i SVT.

– Det ska bli spännande och kul att vara med och dra igång en ny satsning. Förutom en massa häftig livesport kommer vi att hålla tittarna uppdaterade på nyhetsläget i sportvärlden, säger programledare Marie Lehmann.

Hon och David Fjäll turas om att leda programmet i sällskap av aktuella idrottsstjärnor, kända kommentatorer och experter från SVT Sport

– Det blir en härlig blandning av sporter som visar på bredden i SVT:s sportutbud. Vi ska binda ihop det hela på ett intressant sätt från studion, säger programledare David Fjäll.

Sportstudion drar igång i början av september och sänder ända fram till Vinterstudion tar över. Bland annat damallsvenskan i fotboll, VM i rallycross och rally, världscupen i hästhoppning, ishockey från CHL, TV-pucken och Finnkampen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.